Výborná zeleninová polévka přesně pro tohle podzimní počasí.
Co je potřeba :
Postup :
Nejdřív dýni omyjeme (neloupe se), rozkrojíme a vydlabem střed (semínka si klidně schovejte a na jaře zasaďte). Dýni pak nakrájíme na větší kousky. V kastrůlku potom osmahneme cibuli společně s dýní a přidáme vývar (nebo popř. vodu). Osolíme a necháme vařit tak půl hoďky dokud dýně nezměkne.
Potom je nutný tuhle směs rozmixovat na hladký krém. Pokud nejste spokojeni s chutí, zkuste třeba sojovou omáčku nebo umeocet.
Pro krémovější chuť můžete přidat ještě smetanu (třeba sojovou, perfektně se hodí).
Pro fajnšmejkry doporučuju přidat ještě trošku (opravdu trošku) dýňového oleje přímo do talíře.
Co je potřeba :
- 1 dýně Hokkaido - to je taková ta malá, přesně do ruky :)
- 2 cibule
- olivový olej
- 1l zeleninového vývaru
- smetana
- dýňový olej
Postup :
Nejdřív dýni omyjeme (neloupe se), rozkrojíme a vydlabem střed (semínka si klidně schovejte a na jaře zasaďte). Dýni pak nakrájíme na větší kousky. V kastrůlku potom osmahneme cibuli společně s dýní a přidáme vývar (nebo popř. vodu). Osolíme a necháme vařit tak půl hoďky dokud dýně nezměkne.
Potom je nutný tuhle směs rozmixovat na hladký krém. Pokud nejste spokojeni s chutí, zkuste třeba sojovou omáčku nebo umeocet.
Pro krémovější chuť můžete přidat ještě smetanu (třeba sojovou, perfektně se hodí).
Pro fajnšmejkry doporučuju přidat ještě trošku (opravdu trošku) dýňového oleje přímo do talíře.
Bon apetit!
2 x komentováno:
Vřele doporučuji použít jako alternativu klasického vývaru zeleninový bujón v biokvalitě. Osvědčil se mi i při přípravě kuskusu.
Dýňová polévka je skvělé jídlo, stvořené pro podzimní dny :-) Doporučuji posypat dýňovými semínky a užít si tak tu nabízenou porci zinku.
Okomentovat