čtvrtek 21. září 2006

Spropitné: Club 88, Praha 4

Zklamání.
Club 88 se nachází na samém okraji sídliště Košík, takřka mezi poli. Člověk tedy nečeká mnoho. Přesto ho docela příjemně překvapí útulně působící námořnický interiér. Příjemné překvapení vystřídá děs, nejprve v podobě hodně hlasité 70's a 80's hudby, na to navazující problém s přesným objednáváním (je těžké objednávat si, když člověk musí překřičet britskou legendu Tears for Fears) a následně i tradičním neduhem mnohých podniků - ze tří červených vín na lístku si vyberete to, které nemají, ale nabídnou vám jiné, které na lístku vůbec nefiguruje.
Hospoda nebyla nijak zvlášť narvaná, navíc těch, kdo si objednali jídlo, bylo minimum - většina hostů na zahrádce pouze popíjela, stejně jako skupina u největšího stolu uvnitř nevelké restaurace. Proto mne zarazilo, že jsme na jídlo čekali hodinu.
Když navíc dorazil objednaný beefsteak špikovaný česnekem a slaninou, nevěřil jsem vlastním očím. Kousek masa se silnou a pevnou kůrkou, na kterém byla položená syrová slanina a stejně syrový česnek. Tuším že za 195 korun, bez přílohy.
Méně překvapivé pak samozřejmě bylo to, že namísto avizovaného listového špenátu, který měl pokrývat kuřecí steak, a ten by mimochodem pár minut tepelné úpravy navíc určitě snesl, se dostavil tradiční špenátový protlak.
Mám se zmiňovat o tom, že bylo poměrně těžké upoutat pozornost servírky a poprosit o účet a že bylo nakonec nutné platit na baru?
Club 88: bez spropitného.

1 x komentováno:

Anonymní řekl(a)...

Naučil jsem se rozlišovat hospody. KDyž jdu do HOSPODY nečekám žádnou přepichovou kuchyni, ale pohodové posezení a dobré pivo. Oboje tahle hospůdka splňuje. Pravda maso jsem zde nejedl, ale měl jsem buřty na pivu, polévku v chlebu, nakládaný hermelín a podobné hospodské klasiky a nemůžu si stěžovat... Bydlím blízko a do klubu 88 chodim rád. Ale chodim tam do hospody na pivo. Ne s ženou na nedělní oběd.