pátek 1. září 2006

Rýžový briouat


briouat _ after
Originally uploaded by menina1984.
Typické marocké cukroví

Ingredience na těsto, pokud nemáme rýžový papír (což je lepší a snažší): 500g hladké mouky, voda, sůl, pečící papír.
Ingredience na náplň: 250g rýže, 0,5l mléka, 100g másla, 4 polévkové lžíce práškového cukru, 1 a půl sklenice vody, 2 polévkové lžíce pomerančového sirupu, 100g mandlí, 2 lžičky soli, olej.

Postup: Jestliže nemáme rýžový papír, nejdřív si uděláme těsto. Jednoduše smícháme mouku, vodu a sůl a vyválíme na opravdu velmi tenké pláty. Mezi každý plát vložíme pečící papír a dáme péct do trouby při vysoké teplotě, ale asi jen na 4 minuty.
Dáme vařit mléko smíchané s vodou. Omyjeme rýži, přidáme do mléka a uvedeme znovu do varu. Dále přidáme máslo a sůl a za stálého míchání vaříme 15 minut. Potom přisypeme cukr a přilijeme sirup a vaříme ještě dalších 10 minut.Odstavíme a necháme vychladnout. Občas promícháme.
Spaříme mandle, oloupeme je a nastrouháme. Smícháme je s rýží. Rýžový papír nebo pláty těsta si nakrájíme na 6-7cm široké a alespoň 25cm dlouhé proužky a do každého vložíme asi jednu vrchovatou kávovou lžičku náplně. Skládáme tak, aby nám vznikly trojúhelníčky. Ty potom smažíme v oleji dozlatova.
Podáváme posypané cukrem a skořicí. můžeme přidat i sezam.

Dobrou chuť a pamatujte na to, že Maročané velmi rádi sladké, proto cukrem nešetřete! :)

0 x komentováno: