pondělí 18. prosince 2006

Chinese/Thai Mix

Už jsem se dlouho nepustil do vaření, zbyla mi chvilka a tak jsem se rozhodl udělat takovou rychlou věcičku po čínsku. Takže nejdříve suroviny, vepřové maso asi 200 g, cukrový hrášek (v luscích), bamusové výhonky, chilli paprička, šalotka, česnek, pórek a burské oříšky (piniové semínka též chutné), sójová omáčka lehká, ústřicová omáčka, škrob. Nyní k přípravě, nejdříve nakrájejte maso třeba na nudličky, poté ho v misce smíchejte s kořením na praženou kachnu (Lobo) (použijte klidně zázvor), přilejte sójovou omáčku a přisypte škrob. Poté vložte do Wok-pánve s rozpáleným olejem, tím nešetřete ať se maso hezky osmaží (škrob mu dodá krupavost a želatinový, lesklý obal). Poté dejte na misku a slijte olej. Teď přichází čas na zeleninu, neprve na trochu oleje dejte osmahnout šalotku nakrájenou na kolečka, hned poté oříšky....papričku...výhonky...cukrový hrášek....nechte změknout ale né moc. Přidejte osmažené maso a.l. pórek. Chvilku míchejte a nechte spojit. Přílejte lehkou sojovou omáčku (Kikkoman) a malého panáka čínského plum-vína (to co dávají jako pozornost při placení). Nechte přebytečné tekutiny vypařit. Nakonec trocha ústřicové omáčky (Exotic food) pro zahuštení, tak nemusíte ani požít rozmíchaný škrob, protože je tato omáčka dost viskózní. Nyní je hotovo podávejte s jasmínovou rýží a nechte si chutnat.......

0 x komentováno: