středa 31. ledna 2007

Světlá polévka z pravých hřibů


Steinpilze ( Boletus edulis )
Originally uploaded by multiflora.
Očištěné a pokrájené pravé hřiby dáme vařit, spolu s celým pepřem, novým kořením, kouskem celeru, mrkve, petržele a jednou celou cibulí. Lehce osolíme a vaříme, než jsou hřiby i zelenina měkké. Na závěr do polévky nahrubo nastrouháme "drobení", tzn. hodně tuhé těsto z hrubé mouky a jednoho vejce, a přidáme lžíci sádla.
Před podáváním z polévky odstraníme zeleninu a dochutíme čerstvě umletým pepřem.
(Polévka se dá snadno připravit i v zimě. Stačí v létě nasbírané houby očistit, pokrájet, krátce povařit a i s "vývarem" zamrazit. Z takového základu se pak snadno vaří polévky i omáčky. Nepotvrzená informace navíc praví, že zamražené ale nepovařené houby, mohou být toxické.)

0 x komentováno: