úterý 3. dubna 2007

Stývůf čokodort

Těsto: 200 g tmavé čokolády (60 % a více), 200 g másla, 120 ml instantní kávy, 170 g hladké mouky, lžíce prášku do pečiva, trocha sody, 400 g cukru, 25 g kakaa, 3 vejce, 75 ml podmáslí.
Poleva: 200 g tmavé čokolády, 280 ml smetany (30 % a více), 2 lžíce cukru.
Postup: Troubu rozpálit na 160°C. Těsto: rozpustit čokoládu a máslo v kávě; promíchat mouku, prášky, cukr, kakao; smíchat vejce a podmáslí. Pak vše smíchat. Dát do formy a péct asi hodinu, možná i ždibec déle. Nechat vychladnout. Rozpůlit.
Poleva: zahřát smetanu a cukr, provařit, vypnout, rozpustit čokoládu, míchat do hladka. Nechat mírně vychladnout a zatuhnout.
Polevu umístit dovnitř dortu. Přiklopit a nahoru opět polevu. Umístit do lednice.
Tip navíc: smíchat cukr 50:50 s hnědým cukrem.

0 x komentováno: