pátek 8. června 2007

Quiche na všechny způsoby


Erasmus first quiche
Originally uploaded by danalipar
Tenhle úžasně lahodný a jednoduchý pokrm jsem objevila až tady, ve Francii. Quiche na studeno nebo horký ještě z trouby, k snídani, ke svačině nebo k večeři... prostě pro všechny příležitosti...
Co je potřeba:
základem quiche je těsto tzv. pâte feuilletée, které já osobně tady kupuju, ale není to nic jiného než 25 dkg hladké mouky, 18 dkg másla, trocha vody a soli. Těsto by mělo být dostatečně tučné, takže by se nemělo připékat, pokud si ale nejste jisti, vložte pod něj pečící papír. Těsto nezapomeňte důkladně propíchat vidličkou, aby se při pečení nenafouklo.
Výhodou quiche je, že do něj můžete dát cokoli, co zrovna najdete ve vaší lednici, tj. od všech druhů zeleniny, sýrů až po salámky nebo plody moře aj.Vaší náplň potom jen zalijete směsí 4 vajec a crème fraîche, dále soli a pepře. (Místo crème fraîche můžete použít jen smetanu či mléko, pokud byste si ale chtěli vyrobit crème fraîche doma, nechť vám poslouží tento odkaz.) Peče se na 200° C cca 30 minut.
Doporučuju: quiche s brokolicí, slaninou a sýrem Roquefort. (Brokolici je nutno před vlastním pečením trochu povařit.) Mým osobním favoritem je také quiche s uzeným lososem a pórkem.

3 x komentováno:

Unknown řekl(a)...

Chci chci chci :)

Martina Nováková řekl(a)...

jojo, je to výborný a pate feuilleté je prostě obyčejný listový těsto... :)

Anonymní řekl(a)...

no vypadá to moc dobře zkusím to. A prosím nemohla byste se kouknout na můj blog který je www.cook.blog.cz a kdybyste hledala nějaký recept napište na s.o.s.cook@seznam.cz napíši vám recept i nějakou dobrou radu kterou budete chtít