neděle 5. srpna 2007

Spropitné: Pod hrází, U břehu 1372/61, Praha-Hostivař

Hospůdka Pod hrází je umístěná tak akorát, pokud se jde člověk projít (občerstvení v pravou chvíli) nebo se dobře najíst a při následné procházce dobře vytrávit. Je totiž jen kousek od Hostivařské přehrady, přímo na břehu Botiče.
Pro letní měsíce je samozřejmě nejdůležitější zahrádka, která je ostatně hlavním lákadlem tohoto místa. Je sice bez obsluhy, ale nabídka jídla i pití to vynahradí.
Točené pivo a točená Kofola jsou dobrý základ. Hospůdka má poměrně bohatý jídelní lístek, včetně ryb a masa z grilu, vydatných salátů, ale i drobností k pivu nebo sladkostí. (Dobrou zkušenost jsem udělal i s tak všední položkou menu, jakou by zdánlivě mohl být Mixgril, jako přílohu jsem si dopřál listový špenát s ořechy.)
Pod hrází je dobře. Zážitek vhodným způsobem vylepší pan šéf, bodrý chlapík s šedivým knírem a permanentním úsměvem na tváři.

0 x komentováno: