neděle 16. března 2008

Spropitné: Dobrá trafika, Korunní 42, Praha 2

Dobrá trafika funguje už dlouhá léta. Je to podnik, který má svébytnou atmosféru. Ale nyní triumfuje novinkou: v Trafice se nekouří!

Pro ty, kteří tohle téměř legendární místo ještě nenavštívili, nabízíme krátké představení.

V přední místnosti podniku je běžná trafika, která nabízí noviny, časopisy a kuřácké potřeby. Zakoupit je možné i vína, čaje a kávy, zápisníky a knížky, šperky nebo jiné drobnosti. U dvou stolků, které jsou hned za výkladní skříní, je možné posedět, ale není to dvakrát pohodlné.

Zadní místnost je čistě kavárenská, stejně jako zahrádka (část vnitrobloku několika vinohradských domů), která přes léto poskytuje velmi příjemné posezení. Zatímco zahrádka nabízí posezení na jednoduchých dřevěných židlích, místnost je vybavená starým bazarovým nábytkem, je tedy potřeba usedat s opatrností, a to jak na židle a křesla (pozor na vyskakující péra), tak i ke stolkům. Pro zkrácení dlouhé chvíle jsou k dispozici různé stolní hry.

Dobrá trafika nabízí poměrně solidní výběr kávy, čaje a vína, zmrzlinové poháry, sladkosti ke kávě a další věci pro zpříjemnění dne. Z drobných kavárenských jídel mírně vyčnívá pita se sýrem.

0 x komentováno: