pondělí 31. prosince 2007

Rychlé občerstvení v Praze: strašnická pizza

Strašnice jsou trošku mimo střední proud a mimo obvyklé cesty. Pokud se vám ale stane, že zapomenete vystoupit z tramvaje a dojedete na zastávku Nádraží Strašnice (tram 22, 26 a 24), nezoufejte. Naopak, radujte se. Jednu z vůbec nejlepších pizz v Praze máte totiž na dosah.

Nenápadné bistro stojící na okraji nízké budovy plné obskurních obchůdků je skrytý poklad. Mladý Ital, který tam připravuje pizzu a který bývá většinu času mírně zamračený, nabízí své výtvory ve dvou variantách. Na ty označené "z klasických produktů" rovnou zapomeňte, je to low-end. Vybírejte zásadně z těch, které jsou "z italských produktů". Trošku vyšší cena (39 korun za osminku) bude plně vyvážená vytříbenou chutí tohoto mnohdy zbytečně opovrhovaného pokrmu.

Několik tipů navíc. Pokud nejste autem, nepokoušejte se dovézt si pizzu domů - vychladne příliš rychle a ohřátá je snad horší než studená. Pokud tedy máte opravdu hlad nebo jste 2+, dejte si celou - je to na stojáka, ale stojí to za to. A v neposlední řadě, přihoďte pár drobných navíc. Odměnou vám může být třeba pití zdarma.

0 x komentováno: