pondělí 23. října 2006

Papardelle "shuffled"

Tento recept mi jako ostatně téměř všechny co vařím, vznikl v hlavě, a to po průzkumu dostupných surovin. Z ledničky na mě vypadlo mascarpone, rukola, pazmesán, něco málo nivy a kuřecí maso. Ze špajzu pak sušená rajčata, česnek a chilli paprička.

Aby bylo vše hotové naráz je třeba použít tři nádoby. Jednu pánev na maso, jednu na omáčku a hrnec na těstoviny. Kuřecí maso okořeníme dle chuti, já jsem použil oregano, barevný pepř a chilli, potom pomažte olivovým olejem a dejte na pánev opékat. V druhé (větší) pánvy rozehřejte olivový olej, přidejte česnek, nakrájenou papričku a sušená rajčata. Nechte chvíli zpěnit (pozor ať to nepřeženete, česnek je pak hořký!!!) a přidejte dvě až tři lžíce mascarpone a nastrouhanou nivu, míchejte tak dlouho než se vše spojí. Mezitím bychom meli dát vařit těstoviny, nejlépe čerstvé (např. PafPaf) ty zaberou cca 4 min. Vratíme se k masu, celá prsíčka opečeme ze všech stran a pro jistotu doděláme chvilinku pod pokličkou (BirdFlu?). Návíc tak maso zůstane uvnitř štavnaté a nebude se jak to mají prsíčka ve zvyku, zasekávat v krku.

V tuto chvíli by mělo být vše hotové, slijte těstoviny, vysypte je do pánve s omáčkou a řádně promíchejte. Servírujte tak že na těstoviny umístíte rukolu na ní na plátky nakrájené maso, ozdobte cherry rajčátkem a čerstvou bazalkou. Jen co píšu ten recept sem na ně dostal znovu chuť, jsou výborné...

...Bon Apetit!

0 x komentováno: