Pro 4 osoby
Suroviny: 350 g eidamu, 350g madelandu, 350 g primátora, stroužek česneku, sklenka bílého vína, panák višňovice, hrst sušených hub, pepř, muškátový oříšek, dvě bagety.
S dostatečným časovým předstihem (12 hodin) si nakrájíme bagetu na malé kousky a necháme ztvrdnout.
Sýry nastrouháme.
V hrnci, který jsme vytřeli rozpůleným stroužkem česneku, rozehřejeme (na sporáku) bílé víno a postupně přidáváme sýr, dokud se zcela nerozpustí. Před tím, než hrnec přemístíme ze sporáku na hořák, přidáme houby, špetku pepře, špetku muškátového oříšku a na závěr višňovici (lze nahradit jinou ovocnou pálenkou nebo i whisky).
neděle 13. srpna 2006
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
1 x komentováno:
posledně jsem zjistil, že se to celé dá velmi vylepšit tím, když se madeland nahradí ementálem, třeba i tak, že ementálu se dá jen pětina a zbytek jsou eidam a primátor.
Okomentovat