pondělí 28. srpna 2006

Svíčková s rozmarýnem na grilu


__sirloin__
Originally uploaded by menina1984.
Tento lahůdkový pokrm je určen pro obzvláště mlsné jazýčky.
Svíčkovou zbavíme šlach.
Rozmícháme dijonskou horčici s trochou oleje a přidáme čerstvý(!) rozmarýn.
Svíčkovou pak důkladně potřeme vzniklou marinádou, jemná masáž masu prospěje. Pro vylepšení je dobré zapíchnout větvičku rozmarýnu také dovnitř masa.
Necháme (minimálně) přes noc uležet.
Před grilováním z masa setřeme marinádu, zbytečně by se pálila (lze z ní ale, spolu s trochou červeného vína, připravit skvělou omáčku, která výtečně doplní podávané maso).
Gril dostatečně rozehřejeme a svíčkovou postupně ogrilujeme ze všech stran, celkem asi třicet či čtyřicet minut.
(Obrázky hotové grilované svíčkové přidám brzy!)

1 x komentováno:

Martina Nováková řekl(a)...

i přes moje vegetariánské přesvědčení musím uznat, že svíčková vypadala skvěle, ale bohužel s těma fotkama se musí teda ještě počkat... snad se podaří je zachránit.